Eşek Kral

Eşek Kral filminin bilgileri

The Donkey King

Eşek Kral 2018 6.2 Dublaj & Altyazı
Film Süresi

85 Dakika

Kategori2018 FilmleriAnimasyon FilmlerTürkçe AltyazıTürkçe DublajYabancı Film Yönetmen

Aziz Jindani

Oyuncular

Shafaat Ali, Vasay Chaudhry, Hina Dilpazir, Adeel Hashmi, Shabbir Jan, Afzal Khan, Ghulam Mohiuddin, Faisal Qureshi, Ahsan Rahim, Jawed Sheikh, Ismail Tara

Büyük küçük herkesin keyifle izlediği hatta yıllar geçse de müptelası olduğu çizgi filmler vardır. Hatta hala kimi zaman defalarca izlediğimiz bölümleri tekrar tekrar izlerken bile çocukluğumuzdaki keyfin aynısını hiç yaşamamış gibi en baştan yaşarız. Son dönemlerde beyaz perdenin de el attığı ve yine yetişkinlerin de ilgisini çeken animasyon filmlerine bir yenisi daha eklendi. Yönetmenliğini Pakistanlı Aziz Jindani’nin yaptığı Senaristliğini ise yine Aziz Jindani ve Kamran Khimani ‘nin yaptığı Eşek Kral’ı 29 Kasım 2019 tarihinde ailecek kahkahalara boğularak izleyebilirsiniz.

Pakistanlı yönetmen Aziz Jindani, yönetmenliğinin yanı sıra senarist ve yapımcılık da yapmıştır. Aslen bilgisayar grafik sanatçısı olan Jindani aynı zamanda Commander Safeguard’ı Global Franchise Procter & Gamble, ABD’de Marka Yöneticisi olarak yapmaya başladı. Günümüzde artık her çocuğun elinde bir tablet ya da benzeri bir elektronik eşya muhakkak var. Ebeveynler olarak ne kadar engellemeye çalışsak da bu yeni çağın gereksinimi teknolojiden çocuklarımızı uzak tutamıyoruz. Hal böyle olunca da imdadımıza eski ama eskimeyen aktivitelerden sinema yetişiyor. Son yıllarda oldukça eğlenceli aile filmleri  ve animasyon filmleri yapılmaktadır. Bu zamana kadar gösterimde olan bir çok animasyon filmleri gibi, bu filmde de ailecek keyifli bir vakit geçireceksiniz. Daha fragmanını izlerken bile yüzünüzde gülümseme oluşturan bu film için şimdiden biletlerinizi almayı unutmayın.

Bir aslan, emekli olan kralın yerine Azad Nagar’a hükmedecek olan kralı seçmekle görevlidir. Azad Nagar’ın kralı olarak bir eşek seçilir ve onun yönetime gelmesi ile birlikte artık her şey mahvolmaya başlar. Filmdeki yer yer bize enerji veren yer yer de nefesimizi tutmamıza sebep olan müzikleri Shani Arshad ve Shuja Haider, gözlerimizi kırpmadan izlediğimiz özel efektleri ise Mir Hammad Ali yapmıştır.

Filme Yorum Yaz
Yorumlar
16.10.2022
Cok tesekkürler
28.07.2022
çok güzel
16.04.2020
eşek kral çok güzel daha önce sinemada da izlemiştim.