Guillermo del Toro Sunar Pinokyo

Guillermo del Toro Sunar Pinokyo filminin bilgileri

Guillermo Del Toros Pinocchio

Guillermo del Toro Sunar Pinokyo 2022 8.1 Dublaj & Altyazı
Film Süresi

117 Dakika

Kategori2022 FilmleriAile FilmleriAnimasyon FilmlerDram FilmleriFilm izleNetfilix FilmleriTürkçe AltyazıTürkçe DublajYabancı Film Yönetmen

Guillermo del Toro, Mark Gustafson

Oyuncular

Ewan McGregor, David Bradley, Gregory Mann, Burn Gorman, Ron Perlman, John Turturro, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Tim Blake Nelson, Christoph Waltz, Tilda Swinton, Tom Kenny, Alfie Tempest

Pinokyo birçokları için klasik bir çocukluk hikayesidir. Orijinali yazılı olan Pinokyo'nun Maceraları, Carlo Collodi'nin 1883 tarihli bir İtalyan romanıdır. Yayımlandığı tarihten bu yana hikaye, başta Disney'in 1940 tarihli ikonik animasyon müzikal versiyonu olmak üzere sahne ve ekran için birçok forma uyarlanmıştır. Filmlerinde korku unsurlarını peri masallarıyla birleştirmesiyle tanınan Guillermo Del Toro, 2008 yılında Pinokyo'nun "daha karanlık" bir uyarlamasının geliştirilmekte olduğunu duyurdu.

"Tarihte hiçbir karakterin benimle Pinokyo kadar derin bir kişisel bağı olmadı" diyen Del Toro, bu filmi hatırlayabildiği kadar uzun süredir yapmak istediğini söyledi. Pinokyo, Del Toro'nun Hellboy, Pan's Labyrinth, Crimson Peak ve Nightmare Alley gibi diğer 11 uzun metrajlı filmine katılarak animasyondaki ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olacak.

Senaryosunu Patrick McHale ile birlikte yazan ve stop-motion ustası Mark Gustafson ile birlikte yöneten del Toro, hızla karanlığa gömülüyor. Geppetto (David Bradley) ve kanlı canlı oğlu Carlo (Gregory Mann) mutlu mesut yaşamaktadırlar, ta ki Carlo aniden, trajik ve acımasız bir şekilde ölene kadar. Kedere boğulan Geppetto yolunu kaybeder, sonunda Carlo'nun mezarı başında sarhoş bir öfkeyle yıkılır, onu orada yeniden yaratmaya söz verir ve gecenin bir yarısı bir ağaçtan tahta bir çocuk oyar.

Kendisine hayat verilen Pinokyo, 1930'larda gerçek bir çocuk olma hayalleri kurar. Geppetto adında fakir bir ahşap oymacısı olan babası, Pinokyo'yu ölen kendi küçük oğlunun yerine koyar. Pinokyo yaramaz ve itaatsizdir, bu da onun dünyasını keşfederken başını belaya sokar. Sömürücü dolandırıcılar ve faşistlerle mücadele ederek dünyada yolunu bulmaya çalışır; bu kişiler onun kenarlarını düzeltmek ya da daha kötüsü ona vatanseverlik propagandası yaptırmak isterler.

Bu kalabalık kadroda yıldız gücü sıkıntısı yok. En çok 2018 yapımı The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society filmindeki Young Eli rolüyle tanınan Gregory Mann Pinokyo'yu seslendirecek. Bu onun üçüncü uzun metrajlı filmi olacak.

Filme Yorum Yaz
Yorumlar
30.12.2022
Baştan sona kadar Hristiyan propagandası var dandik bir animasyon netflix sonuçta
14.12.2022
Hikayesi beni benden aldı
13.12.2022
Dandik biraz
10.12.2022
patron +bebek